Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi bygger inga fler hus i Mora"

Annons

- Det är inte riktigt att vi är försenade. Byggnadslov för de nämnda objekten meddelades först den 15 september. Då kan ingen påstå att inflyttning lovats vid samma tidpunkt.

Tony Johansson anser att Bostadsinvent inte blivit särskilt väl mottagna i Mora.

- Den markentreprenör, som vi enligt uppgift skulle tvista med, kommer med en 35 år gammal grävmaskin som fungerar den ena dagen, den andra gör den det inte.

- Företagen i Mora tar ut ockerpriser på virke. Jag har haft en prislista med mig som visar vad vi betalar på andra håll i landet. Priserna i Mora ligger skyhögt över, bara för att det dyker upp en ny operatör på orten. De tar chansen, säger Tony Johansson.

Han förstår att andra tillverkare i branschen tar chansen att kasta skit på Bostads-invent.

- Andra tar 13-14 000 kronor kvadratmetern för att producera en villa. Vi levererar ett färdigt hus för runt 10 000 kronor kvadraten. Andra husföretag gillar inte sådana här uppstickare.

- Vi har mark och marknad på andra ställen i landet och där tänker vi satsa. Vi bygger inga fler hus i Mora om det ska vara på det här sättet.

- Det är inte alls säkert att jag åker 70 mil upp till Mora den 24 januari för att förklara att vissa omständigheter som uppstått inte beror på oss, slutar Tony Johansson.

Det är stadsarkitektkontorets personal som begärt att få träffa Tony Johansson för att få svar på vissa frågor.

Mikael Ågren, Mäklarringen Malung-Sälen, säljer Bostadsinvents hus och han säger att han vet att företaget jobbar för att leveranserna av komponenterna ska fungera bättre.

- Det är inte bra med leveransförseningar, men konceptet är mycket bra. Jag är övertygad om att de kan styra upp de baltiska leverantörerna, så att det här kommer att fungera problemfritt framöver.

En helnöjd kund är P-O Jansson, själv byggmästare och köpare av ett av de "Lejonhus" som är under uppförande i Mora.

- Huset är på 123 kvad-ratmeter. Det ingår bland annat bubbelbadkar, kamin, ekparkett i alla rum, klinkers och kakel i våtutrymmena och massiv björk i köket. Därtill vitvaror i rostfritt (valfritt). I leveransen ingår även ett rejält garage och ett starkt miljötänkande angående uppvärmningen.

- För det här betalar jag 1,5 miljon kronor och eftersom jag själv är i branschen vet jag, att om jag bygger motsvarande hus med svenskt lösvirke, blir priset närmare en miljon högre.

- Det här konceptet är toppen. Att beställa ett hus och få nyckeln i hand så småningom, enklare kan det inte bli.

- Bostadsinvent visar även stor lyhördhet för eventuella problem som kan uppstå. Jag var inte nöjd med betongplattan till garaget. Det kompenserar bolaget med att lägga klinkers i hela garaget. Ett exempel på deras good will, summerar P-O Jansson.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons