Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi behöver tid för familjen"

Annons

- I framtiden tror jag livsmiljön får allt större betydelse. Det kommer en vändpunkt där stressade människor själva vill forma sin vardag och arbete och få mer livskvalitet i tillvaron.

- Det går helt enkelt inte att forsa fram så här i livet som många människor gör. Vi behöver tid för familjen och barnen.

- Andra värden i livet blir allt mer värdefulla, gemenskap både med barnen och med vänner. Det viktiga i livet, de mänskliga relationerna blir allt mer avgörande.

- Jag sa under samhällsdebatten inför beslutet om mål-och budget 2000 att den gröna vågen kommer tillbaka, men den kom fortare än vi trodde.

- När människor lämnar storstäderna måste vi också titta på de arbetstillfällen vi har här i länet. Arbetsmarknaden måste breddas. Det tror jag vi kan göra i samarbete med hela länet. Hela arbetsmarknaden behöver utvecklas och den måste finnas här. Människor ska inte behöva arbetspendla till till exempel Stockholm.

- Jag ser arbete, barn, familj och fritid som de viktiga grundpelarna i tillvaron och fungerar inte det kan vi inte heller må bra. Det måste finnas bra förutsättningar för alla dessa delar om människor ska må bra.

- Kommunalpolitiken måste fokuseras och barnperspektivet ska finnas med i våra värderingar. Att vi i dag har en så stel politisk debatt om pengar och ekonomi är viktigt men vi politiker borde prata mer om hur människor mår.

- Den sista mandatperioden har inte varit så bra. Utrymmet för diskussioner och samarbete har inte existerat. Jag tycker politik är kul, men det politiska jobbet har blivit tråkigt. Det ärunder dessa förhållanden också svårt att locka unga att arbeta politiskt.

- Socialdemokraterna har i vissa viktiga frågor samarbetat med vänsterpartiet. Vi har bland annat arbetat för en ungdomskonsulent eller en ungdomsnämnd, men det har vi inte fått gehör för.

- Debatten behöver förnyas och lyftas. Vi behöver mer debatter kring enskilda temafrågor.

- Jag är ändå nöjd med att vi beslutade att kommunen inte ska vara ekonomiskt delaktig i Siljanshallen och Persborgsområdet.

- Men samarbetet mellan oppositionen och majoriteten kunde vara bättre och det skulle alla tjäna på.

- Ett exempel är när kulturminister Marita Ulvskog besökte Rättvik. Departementet kontaktade oss och ville att vi socialdemokrater skulle vara med vid besöket men det fick vi inte.

- Socialdemokraterna företräder 36 procent av invånarna och vi har också erfarenheter som är viktiga i det politiska arbetet. Vi ska hållas utanför och det känns inte bra.

- Vi har allt att vinna på ett samarbete mellan blocken framför allt agera gemensamt ur Rättviksperspektiv på regional och nationell nivå. Vi har många bra kontakter både i länet och på regeringsnivå, säger Anki Dåderman.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons