Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi behöver hjälp - vi måste bli fler"

Annons

En dyr oljenota var den utlösande faktorn till att ekonomin höll på att haverera. Nu har föreningen lyckats få ned kostnaderna för oljan. Prisförhandlingar med ett oljebolag, kombinerat med olika insatser för att minska förbrukningen, har gjort att ekonomin blivit bättre.

- Vi behöver fler aktiva som vill vara med i styrelsen, säger Raymond Eriksson. Vi börjar bli slitna, styrelsen behöver fyllas på med fler som vill hjälpa till.

Nu riktar styrelsen en vädjan till de föreningar och organisationer som är anslutna till Folkets Hus att inför årsmötet föreslå kandidater till styrelsen.

- De måste ta sitt ansvar, säger Raymond Eriksson. Folkets Hus behövs i Garpenberg. Men då anser vi att våra medlemsorganisationer också bör ta sitt ansvar inför framtiden.

I Folkets Hus finns en biosalong. I förra veckan framfördes pjäsen Masdjävlar.

Ett gym finns i källaren, några övernattningsrum hyr Boliden för sin personal, samt en vävstuga ger hyresinkomster. PRO, danslaget, och facken tillhör hyresgästerna. Även Migrationsverket hyr ibland in sig när det anordnas aktiviteter för flyktingarna i Garpenberg.

- Vår förhoppning är att Migrationsverket, i större utsträckning än tidigare, hyr utrymmen i Folkets Hus. Då får flyktingarna bra lokaler att använda till sin verksamhet. De behöver någonstans att vara under sin vistelse i Garpenberg, säger Elsa Söderkvist.

Förhoppningen är också att den danskväll som anordnas på påskafton ska locka publik.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons