Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi arbetar inte med hjälp av medier"

Annons

Några poliser fanns inte på plats när tidningen besökte tjärnen där sökandet pågick och frågan är hur utredarna ser på de uppgifter som lämnas av medier.
- Vi tar till oss allt som framkommer och gör därefter en värdering av uppgifterna, säger utredningsledaren Leif Nykvist som nyligen tagit över Marie-fallet efter Anders Pettersson.
- De som var med när mediet besökte Äppelbo har delat med sig av alla uppgifter till oss. Själva arbetar vi inom polisen inte med hjälp av medier, säger han.

Nykvist säger sig dock ha full förståelse för att de anhöriga greppar varje halmstrå för att få klarhet i vad som hänt Marie.
Någon direktkontakt mellan mediet och polisen har inte förekommit utan alla uppgifter har förmedlats till polisen av de övriga personer som varit med under tisdagen. Leif Nykvist vill inte heller berätta vilka upppgifter som emdiet Jill Petersson har lämnat.
- Det måste de anhöriga själva få berätta, säger Nykvist.

Har det kommit från något som ni betraktar som extra intressant?
- Nej, vi gör en utvärdering av uppgifterna men gör in gen skillnad när vi värderar uppgifter från medier eller privatpersoner.

Är det något som sammanfaller med era egna uppslag eller något som är helt nytt för er?
- Uppgifterna innehåller många detaljer men jag kan inte direkt säga att det är något som ännu fört utredningen framåt.

GÖRAN DANIELSSON

Mer läsning

Annons