Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Vi är nöjda med Lundgrens arbete

Annons

Den borgerliga majoriteten i verksamhetsutskottets förhandlingsdelegation har ingen kritik mot Anders Lundgren utan öser tvärtom beröm över honom. Han har under de senaste två åren visat att han duger anser Maria Wilje.

- Politiskt är vi nöjda med det arbete han gjort, säger verksamhetsutskottets ordförande Maria Wilje.

Hon pekar bland annat på hur han organiserade EU:s kulturministermöte i Falun.

- För det har han fått mycket stort beröm från bland annat Stockholm, säger hon.

Hon anser inte att det är några problem på förvaltningen.

- Tidigare fick vi många telefonsamtal från personalen men nu har det varit lugnt i två år. Det är först nu när hans kontrakt ska förhandlas om som facken reagerar och signalerar missnöje, säger Maria Wilje.

För egen del tänker hon förorda att Lundgren får förnyat kontrakt och denna gång på fyra år. Kritiken från personalen tar hon inte så hårt på.

- Det ska ligga mycket substans bakom den för att jag ska ändra uppfattning om Anders Lundgren, säger hon och pekar på att förra gången var det ingen som stod upp för den kritik som gavs.

Av samma mening är Lilian Eriksson, m. Hon anser att Lundgren de senaste åren gjort ett formidabelt arbete. De problem som förvaltningen tidigare haft var inte han ensam skuld till.

- Han ärvde en hel del av de problemen, säger hon.

Inte heller kulturnämndens andre vice ordförande Christer Falk, s, har uppfattat att det varit några problem förrän nu.

- Men vi i nämnden träffas å andra sidan bara en gång i månaden. Men för några veckor sedan fick jag reda på att orsaken till tystnaden var att ingen vågade tala. Vi kommer nu att lyssna på facken och deras ord kommer att väga mycket tungt, säger han.

Mer läsning

Annons