Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är de enda som kan ta en fast hand om rodret

Annons

Svar till Erik Karlsson MUF:

Du Erik beskyller oss socialdemokrater för förmynderi och att stjäla pengar från Hedemoras innevånare. Det är för dig att kasta sten i glashus. Det var ju ditt eget parti moderaterna som var med och höjde skatten här i Hedemora med 35 öre 2003. Men det är väl lätt att glömma, nu när vi socialdemokrater vill ta till en höjning med 25 öre för att dämpa effekterna av det ansträngda ekonomiska läge vår kommun befinner sig i.

Så att leka med innevånarnas pengar är det inte tal om, och skulle det vara så, är ju ditt moderparti ett parti som lekt och leker här i Hedemora, samt att de har inte flaggat för någon skattesänkning tills nästa år.

Skulle moderaterna få igenom sina yrkanden i riksdagen så skulle det uppskattningsvis försvinna ca 150 miljoner kronor i skatteutjämning för oss, hur skulle Hede-mora klara sig ur det? Vad skulle vi få ta bort ur vår verksamhet, Erik?

Jag håller med dig om att när inte in-komsterna räcker så måste det göras något åt utgifterna. Därför har vi socialdemokrater yrkat och fått igenom i kommunfullmäktige att kommunledningen snarast måste sätta igång med ett så kallat kommunakutsarbete för att ta krafttag om vår ekonomi, annars är vi snart illa ute.

Vi socialdemokrater känner oss trygga i vår tro att det är vi som är det enda parti som kan ta en fast hand om rodret för att styra oss ur kommande ekonomiska problem och vända utvecklingen till något positivt för Hedemora kommuns innevånare.

Jan Stagenmark, s,

oppositionsråd

Mer läsning

Annons