Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteraner som gärna kommer tillbaka

Annons

I år har han i alla fall dragit upp husvagnen själv de drygt 100 milen hemifrån. Det har han för övrigt gjort varje år sedan 1989.

- Johannisholm är en pärla för oss och här har vi under årens lopp samlat så många upplevelser, säger Rudolf med instämmande av makan Hanna, 83, som under sin yrkesverksamma tid jobbade i leksaksaffär hemma i Schleswig.

Hon är något av Märklin-expert, de välbekanta modelltågen.

Rudolf, eller Rudi som han kallas, drar husvagnen med en stor BMW. Husvagnsfärderna har varit problemfria hittills och både Rudi och Hanna är pigga och vitala. De brukar anlända till Johannisholm i början av juli varje år och sedan stannar de uppemot tio veckor. Bärplockning i omgivningen tillhör favoritsysselsättnigarna och Hanna kokar sylt och marmelad i husvagnsköket. Hon bygger upp ett förråd som minner om dagarna i Johannisholm när paret återvänt till Schleswig.

- Rudi och Hanna njuter av den friska luften och angenäma temperaturen i Johannisholm.

- Hemma är det drygt 30 grader varmt, enligt rapporterna och det blir jobbigt.

Förr om åren gjorde makarna Schmoldt utfärder med bilen från Johannisholm, men nu får som regel bilen stå tills det blir dags för hemfärd.

- Vi har ju hunnit se och uppleva det mesta, så det är väl mera av den anledningen vi inte åker så mycket, säger Rudi som inte är bang att köra bil. Men han tror ändå att han nästa sommar ska be en av sönerna att köra upp husvagnsekipaget till Johannisholm.

- Jag planerar även att byta den stora bilen mot en mindre kärra och det borgar ju också för att någon annan bil får dra husvagnen till Johannisholm.

Rudi och Hanna har två söner som är 58 och 62 år gamla.

- Någon av dem får väl ställa upp som chaufför, för vi återkommer till Johannisholm, intygar Rudi som i alla fall i år avser att även köra hem husvagnsekipaget de dryga hundra milen till Schleswig.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons