Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteraner överfölls

Annons

Maungs veteranlag gästade i helgen Norge för att spela ett par matcher.

Natten till lördagen var sex-sju av spelarna på väg hem från en restaurang i centrala Oslo. På en sidogata till det stora stråket Carl Johan blev de angripna.

Det hela börajade med att ett par av Malungsveteranerna mötte ett ungdomsgäng som frågade efter eld till cigaretter, men det visade sig snabbt att de hade helt andra avsikter.

En av Malungsspelarna slogs ner och blev sparkad. En kamrat kom till undsättning och strax efteråt kom ytterligare några Malungsveteraner för att hjälpa de angripna och då sprang ungdomsgänget i väg.

Men helt plötsligt stannade de upp, vände om och gick till ny attack mot veteranerna, den här gången beväpnade med bland annat livremmar.

Hela Malungstruppen var nu samlad och tonårsgänget flydde på nytt sedan en av Malungsspelarna lyckats slå ner en i ungdomsgänget. Själv blev han liggande på marken och även sparkad innan de gav sig iväg för andra gången.

Ytterligare en gång återkom ungdomsgänget men då hade någon kallat på polisen och när de mötte poliserna valde de att avvika från platsen.

De angripna Malungsveteranerna anmälde det hela till den norska polisen, som uppgav att det tonårsgäng som man hade blivit angripna av var kända av polisen sedan tidigare.

En del av de inblandade fick smärre blessyrer men ingen skadades mer än lindrigt och alla kunde spela vidare i de hockeymatcher man hade i Oslo.

Dessa slutade dessutom betydligt lyckligare än restaurangbesöket.

Malungsveteranerna vann bägge matcherna först mot Oslo Vikings med 10-7 och sedan mot Furuset från Oslo med 10-6.

Malungstruppen bestod av ett tjugotal personer men det vara bara sex-sju av Malungsveteranerna som blev inblandade i handgemänget med tonårsgänget.

- Det var i alla fall en mycket otrevlig händelse vi fick vara med om och hade vi inte varit så många som vi var kunde det här ha slutat mycket värre, säger en av de veteranspelare som var med i Oslo.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons