Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vet skäms, Cassels styrelse

Annons

Man undrar varför det inte får finnas någonting kvar som är positivt i Grängesberg? Trädgårdscaféet med sin omgivande välskötta park, växthusanläggning, djur och mycket annat trevligt, ska tydligen försvinna.

Hit har människor från när och fjärran kommit och trivts i olika sammanhang. Ska denna fina parkanläggning med närheten till den unika Cassels donation, åter få förfalla? Man kommer ju väl ihåg hur parken såg ut efter gruvnedläggningen. Att ta en promenad genom parken och då höra tuppen gala och ankorna snattra och att se alla blommor prunka överallt, är en upplevelse för oss så hårt drabbade Grängesbergsbor.

Det pratas om att en rehabiliteringsverksamhet skall förläggas där. Den funktionen är ju redan uppfylld då ett antal personer, som svårligen kan få annat arbete, redan är sysselsatta med meningsfyllt arbete under sakkunnig ledning med att skapa en oas i samhället.

Jag viil ha att ärligt och uppriktigt svar på varför inte verksamheten kan få fortsätta i den nuvarande formen. Och, inte minst, vad händer med djuren?

Är månne Herr och Fru Frejd obekväma för vissa personer eftersom de inte får fortsätta sitt fantastiska arbete?

EN AV MÅNGA UPPRÖRDA GRÄNGESBERGSBOR

Mer läsning

Annons