Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vet hut, byfånar!

Annons

På svenska flaggans dag, utefter Skivbrytarvägen på västra i Grängesberg, kommer tre "småpåvar" farande på en moped. De möter två små vandrande flyktingbarn och som på en given order sträcker de tre ut högerarmarna i en Hitlerhälsning. Barnen förstår givetvis inte gesten utan vinkar ivrigt tillbaka.

Lika litet förstår de tre "jugend-arna" att de saluterar en av världshistoriens värsta massmördare, Adolf Hitler, en vriden personlighet för att uttrycka sig snällt, med judiskt påbrå som beordrar masslakt på människor av samma ursprung.

Vad har dessa ungdomar fått lära sig i skolan? Och vad har fastnat?

Förr kallades mindre vetande personer för byfånar. Är dessa tre dagens byfånar?

Man kan ju fråga sig om inte ungarnas föräldrar tagit sitt ansvar när det gäller uppfostran av sin avkomma. Eller har de gett upp?

Det är ju så nu för tiden att detta ansvar i stort sett tagits från föräldrar som i bästa fall får förmana sin avkomma och eventuellt höja ett varnande finger. Fy! Så får man inte göra! Och givetvis lyssnar och lyder barnen om man ska tro skolpedagoger och psykologer som lever i det blå.

Den förälder som dristar sig till att ge ungen en dask i baken riskerar ju att bli polisanmäld för barnmisshandel med påföljande rättsliga åtgärder.

Konsekvenserna av dessa tiders moderna barnuppfostran har redan visat sig och lär inte bli bättre så vida man inte tar efter djurvärldens något mer bryska metoder. Där daltas inte. Vet hut, unge!

KENT SJÖGREN

Mer läsning

Annons