Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vernissage och öppet hus i Föreningarnas hus

Annons

Kulturnämndens ordförande Lill-Karin Gustafsson invigde utställningen, som initierats av Floda hembygdsförening. I utställningen kan besökarna beskåda olika teckningar och målningar som barnen gjort.

- Vi har försökt få hembygdsföreningen mer aktiv och inte bara syssla med att samla ihop gamla saker. Vi har försökt rikta in oss mot olika målgrupper. Nu har vi samlat ihop teckningar av barn som har skildrat "vad är hembygd för mig?", berättar Ulf Engström som är ordförande i hembygdsföreningen.

En del av teckningarna är inramade och hänger på väggen, de andra hade man lagt ut på borden för beskådan. Totalt handlar det om ett 60-tal teckningar och målningar. Teckningarna är färglada och motiven skiftar, men träbron, fänforsen och kyrkan är återkommande motiv.

Ulf Engström berättar att teckningarna sedan kommer att sparas i ett arkiv. Framöver kommer barnen att få arbeta med andra teman som exempelvis "min bästa kompis" och "svartsjuka".

- Teckningarna kommer att bytas ut efter 2-3 veckor. Utställningen ska pågå kontinuerligt i Föreningarnas hus men vi byter tema efterhand.

Ulf Engström hoppas att man med den här satsningen ska få barnen mer delaktiga och att även de ska känna sig viktiga i samhället.

- Ofta, men inte jämnt, kommer barnen på undantag. Nästa gång ska vi därför ordna en aktivitet med en föreläsning för barn där någon exempelvis berättar barnhistorier.

Barnens arbete har blivit en annorlunda och unik dokumentation av hembygden.

Fakta:

Mer läsning

Annons