Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vernissage i Gustafs

Annons

I dag blir det konstvernissage på Lundgrens i Gustafs.

Men redan på tisdagskvällen hördes hammarslag, skrap med stolar och glada skratt ut från de spröjsade gamla fönstren.

De 13 lokala utställarna från Gustafs och Säterområdet var på plats för att hänga sina tavlor och placera ut sina skulpturer. Det var trångt, pratigt och en glad stämning.

- Det här är tredje våren vi kör "Konst i vår salong". Det är så kul att de som sitter ute i stugorna och skapar också får en chans att visa upp vad de kan, säger Monicka Östlund.

Hon sitter med i Kulturgruppen på Lundgrens och är även med som utställare.

- Vi i vävgruppen är med i år också, det är jättekul, säger hon och plockade upp färgglada plädar och rustika trasmattor.

Göta Eriksson från Säter hade med sig flera kassar med egna oljemålningar. Svårt bara att välja.

- Den här vill jag ha med, och helst ska den hänga i mitten. Så får det bli, säger hon och vinkade till sig hjälp att sätta upp den fina vyn över gamla Säter.

Anna-Lena Göras kommer att få fin draghjälp av vårljuset eftersom hon placerat sina lerskulpturer i ett av de stora fönstren på nedervåningen.

- Jag tycker om att hålla på med leran, den är så lätt att arbeta med, enda nackdelen är att man måste ha en stor ugn, säger hon.

Hon har precis gått ett och ett halvt år på konstskolan Gruvstugan i Falun och har en egen ateljé hemma.

Allt från oljemålningar och akvareller till trasmattor, tygtavlor och lerskulpturer ska pryda väggar, fönster och bord i det anrika huset.

Utställningen pågår till den 22 maj.

MARIA SVENSSON

Mer läsning

Annons