Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkställde sin dröm

Annons

Drömmen var att spela in en egen skiva med gamla välkända kristna sånger från barndomen. Leif Ljungberg tog saken i egna händer och i dag har han 1 000 färskpressade exemplar av nya cd-skivan i sitt hem i Brötjärna.

- Jag har redan levererat ett tjugotal skivor till personer som har förbeställt. Och jag har fått klartecken från radion, säger Leif Ljungberg leende.

I mars förra året påbörjade han arbetet med albumet Toner ur minnenas arkiv tillsammans med Ingemar Ihlis som skött inspelningarna och som svarat för bakgrundsmusiken. Förutom att Leif Ljungberg står för sången fungerar han själv som producent och ansvarig utgivare för albumet. Och vid det här laget är låtarna på skivan mer än väl innötta.

- Jag har lyssnat så många gånger på mina demoexemplar att jag hör precis var vi har varit in och ändrat och rättat till i inspelningarna. Men som tur är så hör nog ingen annan det, säger Leif Ljungberg.

Med på albumet finns bland andra låtarna Där rosor aldrig dör, Ovan där och Han har öppnat pärleporten. Låtarna bär Leif med sig i minnet från barndomshemmet. Han berättar att inspelningen av skivan inte gick till riktigt så som det brukar göra.

- Vi spelade in den baklänges. Normalt börjar man att spela in bakgrundsmusiken först och sedan lägger man på sången. Vi gjorde tvärtom och spelade in sången först, säger Leif.

Han berättar att tanken från början var att skivan skulle vara färdig i november förra året men att saker har kommit emellan så att det dragit ut på tiden. Men att albumet nu äntligen ligger där pressat och klart hemma i Brötjärna är Leif mer än nöjd med.

- Det känns väldigt skönt att vi är hemma med det här nu och det är roligt att det låter så bra, med tanke på vår budget och vår tidsplan.

Lions ordnar jätteloppis

- När hon var tvungen att stänga igen skänkte hon alla gamla grejer till oss. Vi kommer att ha både bokrea och mattrea, säger Åke Wikman från Lions i Gagnef.

Mer läsning

Annons