Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkstadslokaler säljs

Annons

Uppdraget att sälja fastigheten har gått till NAI Svefa Mäkleri.

-Jag kan tänka mig att en enskild köpare, eller en grupp lokala intressenter går samman och köper fastigheten. Det är rätt stora lokalutrymmen det är frågan om. GL&V finns ju kvar, så den som köper får en hyresgäst. Sedan finns det ytterligare ett par mindre hyresgäster, berättar mäklaren Tony Weideskog, som sköter försäljningen.

Trots detta finns mycket att fylla. Försäljningen omfattar både kontor och industrilokalerna i området, förutom Hedemora diesels. Deras lokaler står på en fastighet som styckades av för en tid sedan.

-Totalt rör det sig om 13000 kvadratmeter lokalyta och markområdet är på 5,5 hektar, berättar Tony Weideskog.

Vad kan då lokalerna användas till?

-Det är fina industrilokaler och det finns en bra traversanläggning, men som utvecklingen varit de senaste åren ska man kanske inte hoppas allt för mycket på att få in verkstadsindustri igen. Jag kan tänka mig att utrymmena skulle fungera bra som lager, eller att flera mindre företag och hantverkare går samman och flyttar in sin verksamhet. Mycket har moderniserats, värme och vatten är från 80-talet. Kontoret är ju en fin byggnad. Där hade ju Migrationsverket verksamhet till för bara några månader sedan.

-Jag kommer själv att medverka till att försöka samla ihop intressenter och jag har redan varit i kontakt med ett par, förklarar Tony Weideskog.

Något pris vill han inte sätta för tillfället. Likaså är det svårt att säga vad driften kostar.

-Priset beror ju på vilken lösning vi kommer fram till. Och vad driftskostnaden blir beror ju på vad lokalerna ska användas till och hur mycket som kommer till användning.

Trots att Bergslagen vimlar av gamla tomma industrilokaler tror Weideskog att verkstadsområdet i Hedemora kan vara intressant för många.

-Hedemora ligger centralt. Det är nära till Stockholm, Västerås och Falun-Borlänge. Lokalerna ligger i anslutning till järnvägen och riksväg 70 går förbi Hedemora.

-Det är rätt naturligt att vi vill sälja. Vi ska syssla med det vi är bra på och inte med fastighetsförvaltning, förklarar platschefen på GL&V, Peter Gustafsson.

-Fastigheten har varit till försäljning länge, men vi har inte kunnat arbeta aktivt med detta. När Nils-Olof Nordstrand tog över Hedemora verkstäder hade vi gärna sett att han även köpt fastigheten, men det blev inte så.

-Nu har vi tagit hjälp av en mäklare som kan arbeta på ett mer aktivt sätt för att få fastigheten såld, förklarar Peter Gustafsson.

-De som köper fastigheten får oss som hyresgäster och vi vill väldigt gärna vara hyresgäster. Det finns inga som helst planer på att flytta verksamheten. Tvärtom så ser vi inga fördelar med att flytta till Stockholm. Kostnader och löner är betydligt högre där än i Hedemora.

GL&V:s verksamheter upptar omkring 2000 kvadratmeter av lokalytan.

PETER GUSTAVSSON

Mer läsning

Annons