Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verksta´n lever vidare

Annons

Allting var egentligen klappat och klart. Ove Olsson hade sagt upp lokalerna i Industrihuset på Grönalid från årsskiftet. Han lutade ett tag åt att driva en mindre verkstad hemma på gården men möjligheten att bli OK-föreståndare dök upp och han nappade på idén.

Men han kom på andra tankar.

- Efter att ha tagit mig en funderare till så insåg jag att det inte var min grej att ta över ansvaret som mackföreståndare, konstaterar Ove Olsson.

Det blev då läge att trots allt leta möjligheter att fortsätta verkstads- och bilförsäljningsverksamheten under väl inarbetade namnet Vansbro bil & motor, men i något mindre skala än tidigare.

Och när chansen till lokaler i Dalasågen kom var det ett plus. All verkstadsrekvisita fanns kvar från Grönalidsperioden och det var bara att flytta till Dalasågen.

En annan inte oväsentlig poäng är att Ove Olsson nu fått närmare till jobbet.

- Ja, det är 97 meter fågelvägen mellan verkstaden och bostaden, konstaterar Ove Olsson.

På Grönalid hade han anställd hjälp men här är han ensam verksam. Han bedriver såväl bilreparation som viss bilförsäljning. Och i likhet med tidigare så är det VW, Audi och Skoda som är huvudmärkena.

Den nya anhalten är inte så central som tidigare verkstads-adressen.

- Men jag tror inte att läget spelar så stor roll.

Han har också goda förhoppningar om att den inarbetade kundkretsen ska hitta ut till Dalasågen.

- Vi hade många gamla stamkunder och jag tror inte att alla försvinner bara för att verksamheten flyttat. De kommer nog att hitta hit, avslutar Ove Olsson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons