Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verksamheten sprider sig

Annons

Det pågår fler MC-affärer som polisen intresserar sig för.

I Falun håller polisen noga koll på Bandidosanknutna X-team, som söker lokaler på ett par adresser i Falutrakten. X-team söker också lokaler i Sandviken och Hofors, företrädd av en kriminellt belastad Hoforsbo. Personerna i klubben är så kallade hang arounds till Bandidos och ett steg från att bli fullvärdiga medlemmar.

X-team är inte ensamt om att intressera sig för Sandviken eller Hofors. Outlaws har visat intresse att köpa en hangar i området. Polisen är rädd för ett MC-krig även om just Outlaws och Bandidos internationellt sett är bra vänner. Men polisen befarar konkurrens om territoriet.

Det är polismyndigheternas samarbete i Värmland, Gävleborg, Västmanland, Örebro, Uppsala och Dalarna för att möta i första hand MC-klubbarna Hells Angels, Bandidos och Outlaws MC som börjar ge resultat. Polisen samarbetar också med skatteverket, kommunerna, hemvärnet och länsstyrelserna för att kartlägga och hålla kontroll på MC-brottsligheten.

I Skåne där MC-kriminaliteten först etablerades har också hot förekommit mot polismän, åklagare och enskilda medborgare som vittnat. Även deras familjer har hotas. MC-klubben Hells Angels tidigare högkvarter i Hasslarp utanför Helsingborg har dock fått en ny ägare.

- Vi har sett en ökad aktivitet från MC-gängen i Dalarna. Har de väl fått fäste så kommer vi tvåa. Vi vill ha tips så att vi kommer före och kan hjälpa till att hindra en etablering, säger en poliskälla.

Mer läsning

Annons