Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verka för centrum mot mobbning

Annons

Det skrivs och talas mycket om mobbning i dessa tider. Det är bra! Men görs det något för att hjälpa offren?

För några år sedan ville en kille i norra Dalarna starta ett mobbningscentrum i sin hemby. Eftersom jag har erfarenhet av både skolmobbning och arbetsplatsmobbning, såväl fysisk som psykisk, så frågade han mig om jag ville komma och berätta för skolbarnen om mobbning och dess konsekvenser. Jag ställde naturligtvis upp på detta.

Jag såg direkt att min gode vän passade till att hjälpa mobbningsoffer. Han är lugn och stabil i sitt sätt och framför allt är han humanist och tror på människan. Hans planer var att ta emot mobbningsoffer och hjälpa dem, men att också ta emot förövarna, busarna och pennalisterna. Han ville även behandla och hjälpa dessa, i hopp om att göra bättre människor av dem.

Han sökte banklån för att starta detta centrum. Tyvärr kom inte projektet till stånd. Han fortsätter i stället att resa runt i Sverige och hålla kurser och föredrag om mobbning.

Jag tycker att det allmänna ska ställa upp och hjälpa honom att starta och förverkliga sitt viktiga projekt. EU-bidrag vore väl lämpligt? Då kunde EU också göra lite gott för en gångs skull.

LARS GROPMAN

Mer läsning

Annons