Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ventilationen för dyr

Annons

Arbetsmiljön och lokalernas standard över huvud taget vid kommunbiblioteket i Malung har blivit en segdragen fråga i kommunen. Riktigt akuta blev problemen under sommarens värmebölja då det utöver alla andra problem också blev olidligt varmt inne i bibliotekets lokaler, som ligger mot solsidan.

Nu visar en utredning att det skulle kosta över 1,1 miljon kronor att bygga om ventilationen och sätta in luftkonditionering.

Kommunstyrelsens arbetsutskott tycker att det här är för dyrt, speciellt mot bakgrund av att bättre ventilation och luft ändå bara löser en del av alla de problem som finns i biblioteket.

Arbetsutskottet är därför inne på att man måste försöka hitta en helhetslösning för att komma tillrätta med flera problem än ventilationen. Det gäller bland annat trångboddhet, tillgänglighet och fuktskador i källarlokalerna.

-Jag tycker det är klokt av arbetsutskottet att man söker en helhetslösning på problemen. Att kosta på så mycket pengar och bara få bättre ventilation är inte försvarbart, säger kulturchefen Margaretha Hedblom som upprepade gånger framfört att Malung behöver ett bättre bibliotek.

-Jag är tveksam till om det går att få ett bra bibliotek, som ska vara en mötesplats för människor och föreningar, inom de väggar där vi nu håller till och där biblioteket funnits sedan 60-talet, säger Hedblom.

Inför valet i höstas var de politiska partierna överens om att det behövs nytt bibliotek, helst inom den kommande mandatperioden. Men den ekonomiska frågan är dock ett stort bekymmer.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons