Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Venjan fyller 400 år nästa år

Annons

Den 2 juni samlades ett trettiotal representanter från socknens organisations- och föreningsliv till möte i Venjans kommunalhus med anledning av att socknen fyller 400 år 2007.

Man vill vara ute i god tid med att starta upp planeringen inför den stora tilldragelsen.

Mötet hölls i en positiv anda och resulterade bland annat i beslut om att bilda Föreningen Venjans Sockenjubileum 2007, vars syfte ska vara att organisera och leda planeringen och genomförandet av jubileumsfirandet.

- Vi har kommit längre än man kunde förvänta sig.

Med de orden avslutade ordförande Arne Andersson styrelsens konstituerande sammanträde som hölls direkt efter planeringsmötet.

Styrelsen ser fram emot uppgiften med iver, glädje och entusiasm och hoppas kunna sprida och förmedla detta vidare till samtliga som har hjärtat i Venjans socken.

Man riktar en uppmaning främst till enskilda personer, både till dem som är fast boende i socknen eller har fritidshus, men också till bygdens samlade föreningsliv.

Kom med och hjälp till - det är en vädjan till alla idérika personer och ideella krafter som finns i socknens alla byar.

- Alla är välkomna att aktivt vara med och medverka till att jubileumsåret 2007 kan genomföras på ett bra och minnesvärt sätt, och att man redan nu tar kontakt med någon av styrelsens ledamöter för att delta i planeringsarbetet.

Det går också bra att höra av sig till Intresseföreningen som vidarebefordrar kontakten till styrelsen som har följande sammansättning: ordförande Arne Andersson, vice ordförande Bo Andersson, kassör Barbro Jonsson, sekreterare Leif Mörkfors och EvaLena Ekblom och ledamöter är Elisabeth Algeborg, Tore Berglund, Sune Lärka och Gunn Engberg.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons