Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vill bli Vansbros Lucia?

Annons

Traditionen med en folkvald Lucia i Vansbro återupplivades i fjol efter att ha varit försvunnen i många år. Intresset visade sig vara stort och nära 700 personer röstade på de sex luciakandidaterna innan det stod klart att Hanna Lilja fick flest röster och kunde krönas vid ett fullsatt luciafirande i Folkets Hus.

- Vi hoppas verkligen på ett lika stort intresse i år så att det går att fortsätta hålla liv i den här traditionen, säger Intresseföreningens Kristina Nilsson som var den som tog initiativet till att återuppliva luciafirandet.

Föreningen vill nu ha förslag på kandidater från hela kommunen.

- Jag hoppas att så många som möjligt är villiga att ställa upp, säger Kristina och tillägger att enda kravet är att tjejerna har fyllt 16 år och att de är skrivna i Vansbro kommun.

Ingen av kandidaterna ska heller behöva bli avskräckt av prestationsångest. Som tärnor har tjejerna i DJIK damfotboll och VAIK:s volleybolltjejer lovat att ställa upp vilket borgar för ett pampigt lussesjungande, även om Lucia själv råkar bli lite hes.

Utöver äran kommer Lucian även att få ett specialdesignat smycke, ifjol framtaget av ingen mindre än silverkonstnären Horst Hanke i Äppelbo som även kommer att tillfrågas om uppdraget även i år.

Fram till den 15 november har alla kandidater eller anhöriga på sig att lämna in sin anmälan till Vansbro Intresseförening, Fredrik Hallqvist, antingen på Handelsbanken eller skriftligen till Mossvägen 3 i Vansbro.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons