Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem välte omkull det gamla uthuset?

Annons

Det var många Malungsbor som på tisdagsmorgonen spärrade upp ögonen extra mycket då man fick se att det stora uthuset vid banvaktarstugan i Grönland i centrala Malung hade välts omkull.

Många trodde att det handlade om ett nidingsdåd och en traktor hade använts för att tippa huset. Byggnaden, som är drygt tio meter lång och fyra meter hög i ett och ett halvt plan, låg helt på sidan utanför grunden.

Men nu visade det sig att det inte alls handlade om något nidingsdåd utan att det hade en naturlig förklaring att det såg ut som det gjorde. Det är nämligen Malungs kommun som har beslutat att uthusbyggnaden ska rivas och för att kunna få bort bland annat grunden och riva det lättare välte man omkull hela byggnaden.

- Det är riktigt att uthuset ska bort och det kommer att ta några veckor, men till semestern ska det vara uppstädat och fint på området, lovar Malungs kommuns tekniske chef Hans-Göran Larsson.

När det gäller banvaktarstugan som ligger på samma tomt kommer denna att vara kvar.

Där har bland annat ungdomar bedrivit en del musikaktiviteter men det är oklart vem som har ansvaret för banvaktarstugan, och det ska nu utredas.

- Vi räknar med att få klarhet i detta och sedan får vi se hur den kommer att användas i framtiden, säger Hans-Göran Larsson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons