Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem tänker på alla underhållsskyldiga?

Annons

Svar till Katarina Gustavsson,

den 17 mars:

Du har helt glömt bort de underhållsskyldiga i din artikel, de är i de flesta fall helt vanliga pappor som gör så gott de kan.

Hur ser deras situation ut i dag? De betalar som de flesta andra människor någonstans mellan 50-60 procent i skatter och avgifter på lönen.

Sedan ska man eventuellt ha en bostad och kanske det ska vara lite mat under månaden och diverse andra utgifter, vad återstår det då?

De underhållsskyldiga är den enda gruppen i samhället, som trots att de arbetar och är skötsamma tillåts leva under socialbidragsnormen.

Är du som de socialdemokratiska politikerna och tror att alla människor har månadsinkomster på 40 000 till 50 000 kronor?

Det kan man tro när man ser att du vill höja underhållet per barn till 1 500 kronor i månaden. I dag finns det underhållsskyldiga som betalar 3 000-4 000 kronor i månaden i underhåll beroende på hur många barn man har.

Hur klarar man då av detta? Jo, man äger inte rätt till att ha de utgifter som vanliga människor har. Exempelvis har man inte rätt att ha en bil på amortering, fast man behöver den för att komma till arbetet, vilket i slutändan innebär att man inte kommer dit.

Det finns även andra vanliga utgifter som de underhållsskyldiga inte har rätt till.

Så småningom hamnar den underhållsskyldige hos kronofogden, men då får han åtminstone rätten till existensminimum.

Sjuttio tusen av de underhållsskyldiga är kunder hos kronofogden, hur många av de ensamstående mammorna är det?

De underhållsskyldiga syns ofta ute på gator och torg som socialt utslagna, undrar hur många det är som vägrar att bli socialt utslagna och i stället väljer att ta sitt eget liv? Det skulle vara intressant att veta?

Det borde vara förbjudet att behandla skötsamma och ordentliga människor så illa.

Sjuttio procent av skilsmässoansökningarna kommer från kvinnorna som ofta tror att gräset är grönare på andra sidan, fast det kanske inte är så stora fel på deras egna män.

Man kanske skulle förbjuda skilsmässor när man ser hur illa alla parter blir behandlade. Det värsta är att det är en så kallad arbetarregering som trycker ned folk på detta vis.

ROLAND BRUNK

Mer läsning

Annons