Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska ta hand om mig?

Annons

Anna Bäséns nyutkomna bok gläder många, men vågar man hoppas på att den kan få till någon förändring och råda bot på de enorma problemen som bara växer inom äldreomsorgen - och psyk-vården?

Det är bra att en journalist tar tag i äldrevårdseländet. Anna Bäsén säger i ett reportage att hon hoppas det blir ett jäkla liv när hennes bok nu kommit ut. Mycket bra om så blir.

En recensent skriver att boken borde bli en hit bland anställda inom omsorgen och de växande skarorna av anhöriga. Det blir den säkert, men vad hjälper det?

Det är makthavarna, de som fördelar pengar och drar in på personalen, som ska läsa boken för att komma till insikt om rådande missförhållanden.

Anna Bäsén säger i ett annat reportage att det är konstigt att inte en bok om detta skrivits tidigare. Men det har det, fast de böckerna inte blivit antagna och utgivna!

Vi andra - och det är nog ganska många med mig - som skrivit böcker om vårdproblem tas inte på allvar. Vi är inte journalister, bara vårdbiträden, en del redan pensionerade, och i författarsammanhang är vi inget värda.

Ja, må det bli ett himla liv!

Dagmar Måntelius

Mer läsning

Annons