Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska styra Borlänge, politikerna eller pressen?

Annons

Den 16 december kunde vi läsa ännu en politisk såpa, den här gången utspelad här i Borlänge. Även den här gången är aktörerna från vänsterblocket, närmare bestämt miljöpartister.

Huvudrollen spelas förstås av det blivande kommunalrådet Nils Gossas, tillsammans med tidningsredaktörer och den föreslagna politikern för vice ordförandeposten i barn- och skolnämnden.

Mannen som var tilltänkt som nämndpolitiker är indragen i en vårdnadstvist. Under flera år var han tillsammans med en journalist på en tidning i Borlänge. De fick ett barn och efter ett par år gick de skilda vägar.

Sådant händer nästan varje dag i vårt demokratiska land, ledsamt men inget man kommer att kunna stoppa.

Enligt manuset vill redaktörerna att blivande kommunalrådet Gossas ska utse en annan politiker som viceordförande för nämnden, annars skulle de bojkotta presskonferenserna.

Tidningens nyhetschef säger att om miljöpartiet kallar till presskonferens går vi dit om vi bedömer att det finns nyhetsintresse, jag tror på henne.

De lyckas i sitt uppsåt. De har ju lyckats ta ner honom, säger Gossas.

Jag tror att Herr Gossas själv är regissören för den avskyvärda såpan och det är han och inte de som har lyckats att ta ner honom. Innan en partistyrelse nominerar någon vet man säkert vad personen går för, och i ett sådant läge viker sig inte ett kommunalråd för hotelser från en journalist.

WAHAN HARUTUN

Mer läsning

Annons