Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska få stanna? Vem ska avvisas? Fegt att inte ställa upp för utsatta

Annons

Vem som ska få stanna och vem som ska avisas diskuteras nu i media. Svaret på denna fråga är egentligen enkel. Den som har asylskäl får stanna. Den som saknar asylskäl ska avvisas. Så är det svenska regelverket.

Att behöva vänta i två år för att få ett besked om att få stanna eller avvisas är inte acceptabelt. Men det är heller inte acceptabelt att media eller Christer Grus ska sätta sig över lagen och bestämma vem som får stanna eller vem som ska avvisas.

Sverige har i demokratisk ordning fattat beslut om vilka regler som gäller, låt migrationsverkets tjänstemän göra sitt jobb och följa det regelverk som gäller.

Trots knappa resurser har Sverige den mest generösa flyktingpolitiken i världen emedan många andra områden, som alla vet, är utsatta för enorma besparingar.

Upp till kamp för en rättvis invandrarpolitik! Upp till kamp för en rättvis prioritering av statens resurser!

Kjell G Forslund

Sedan när har Sverige förvandlats till en polisstat som inte tolererar att dess befolkning protesterar mot en dålig politik och dåliga beslut av statens handläggare?

Även om Kjell G Forslund personligen möjligen eftersträvar en statsordning där medborgarna okritiskt ska acceptera statsmaktens beslut, känner jag djup tillfredsställelse över att vi i Sverige har möjlighet att ifrågasätta våra myndigheters beslut.

Det är också ett av skälen till varför jag och tidningen engagerat oss i familjen Riazats öde.

Att inte våga protestera mot utlämningsnämndens beslut vore både fegt och ovärdigt i ett land där vi i alla sammanhang säger oss värna de demokratiska rättigheterna.

Därför kommer vi också att fortsätta att kritisera den svenska flyktingpolitiken och även visa vårt engagemang för utsatta människor.

Christer Gruhs

chefred

Mer läsning

Annons