Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ser snävt ?

Annons

I en artiket i FK 19/8 vill Bo Lindevall (s) betona att det finns stora idrottsföreningar i Djurmo och Gagnef som skulle främjas av att en idrottshall byggs i den östra delen av kommunen.

När man läser detta kan man lätt få uppfattningen att det endast finns ett damhandbollslag i den västra delen av Gagnef.

Bo Lindevall säger att det skulle finnas innebandylag i den östra delen som måste åka till Borlänge för att spela sina matcher, var finns dessa lag? Enligt Dalarna Innebandyförbund finns de inte.

Däremot finns det innebandylag i Mockfjärd/Björbo som måste spela sina matcher i Nås.

Han vet också att gymnastikverksamheten i Djurmo och Gagnef är stor.

Det han tydligen inte vet är att i Mockfjärd, Dala-Floda och Björbo också bedrivs stor verksamhet i gymnastik i Korpens regi och att Dala-Floda IF bedriver organiserad friidrottsverksamhet.

Mockfjärd har mycket riktigt ett duktigt damhandbollslag (som för övrigt måste spela sina matcher i Leksand och träna i Insjön) och fem flicklag samt tre pojklag.

Att personligt engagemang och föreningar skall ligga till grund för var man gör framtida satsningar, anser Bo L inte vara så viktigt.

Han tror att om man bygger en idrottshall där det idag inte finns befäst verksamhet så skulle det leda till engagemang och bildande av föreningar.

Det vore ju lika idiotiskt som att bygga en massa bostäder i Gagnefs kommun och sen hoppas att folk flyttar dit.

Vad kom först hönan eller ägget?

Jag råder dig Bo L, att kolla kommunens hemsida och ta dig en titt på de idrottsföreningar som finns, var definns och vad de sysslar med.

Det tog mig 15 minuter och några telefonsamtal för att skaffa mig de fakta jag behövde för att konstatera att lämpligaste platsen för en ny idrottshall ärMockfjärd.

Cattis L

Mer läsning

Annons