Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem läcker?

Annons

Doris Brodéns uttalande i Borlänge Tidning behöver klargöras, då det det verkar som om ledamöterna för miljöpartiet och kristdemokraterna inte är positiva till att man ökar personalenpå demensavdelningen på Åkers-hem eller att dubbelrum görs om till enkelrum på Hällsjöhemmet.

Vi välkomnar allt som görs för att de äldre får det bättre och trivsammare!

Anledningen till att vi inte deltog i beslutet var att det gång på gång kommer ärenden på bordet som vi inte får möjlighet att samråda om i våra respektive partigrupper.

Vi anser att också de partier som inte är med i arbets-utskottet ska ha möjlighet att diskutera olika förslag i sina grupper, innan vi är med och fattar beslut i omsorgsnämnden.

Upplysningsvis kan nämnas att vänstern och centerpartiet inte heller är med i arbets-utskottet. Vänsterns ledamot var inte kallad, centerns var förhindrad att närvara.

Då vi frågade varför vi inte fick förslagen i förväg, efter-som dessa behandlats i au för cirka två veckor sedan, fick vi till svar: "vi vill inte att det läcker"!

Kontentan av svaret blir: de partier som inte är med i au "läcker".

Detta är en grov beskyllning som inte på något vis hör hemma i en demokrati.

Man kan också ställa sig frågan vad det är för hemlighetsmakeri som Doris Brodén håller på med?

Är det förenligt med det reglemente som finns för omsorgsnämnden att vissa partier inte får tillgång till alla handlingar i förväg?

Tommy Håkansson, miljöpartiet Inga Gillsberg, kristdemokraterna

Mer läsning

Annons