Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem blir Grangärdes lucia 2004

Annons

Även i år kommer Grangärdeborna att få sin egen lucia.

I vanlig ordning är det Grangärdebygdens Intresseförening (GBI) som står för arrangemanget och redan nu finns presentation av kandidaterna ute för omröstning på nio ställen i bygden.

Det kan noteras att årets kandidater är färre än tidigare.

I år har sju kandidater anmält sitt intresse. Detta ska jämföras med senare års deltagarlista som upptar dryga dussinet kandidater. I fjol stannade siffran vid 16, berättar Tia Permats, en av eldsjälarna i arrangemanget.

- Det har spekulerats i varför intresset, bland de unga flickorna, för deltagande tycks ha gått ned. Vi har en åldersgräns vid 15 år och det tycks vara så att just den aktuella ålderskullen var ganska liten i våra bygder. Däremot finns det betydligt flera som är 14 år och som bara väntar på att få vara med, säger Tia Permats.

En annan anledning till nedgången är möjligen utbudet av fritidsintressen som tar mycket tid. I den åldersgrupp som nu kan bli aktuell för deltagande finns många som sysslar med hästsport och fotboll och man får svårt att pricka in ytterligare åtaganden i programmet, menar hon.

Kandidaterna till Grangärdes lucia kommer att visa upp sig vid julmarknaden i Sunnansjö lördagen 20.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons