Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem blev miljonär?

Annons

Det säger Bengt Björklund, ägare av den OKQ8-butik i Våmhus där någon lämnade in vinstraden 5, 9, 12, 14, 18, 19, 21 och 24 på senaste måltipset.

Det var en kupong på tolv enkelrader, för 2:50 per rad, och den som spelade hade inget tipskort. Därför är det svårt att få reda på tipsmiljonärens namn.

Angela Sparr, en av fyra anställda i butiken, fixade till vinstskyltar med tusch, som informerade om att butiken sålt mångmiljonvinsten.

- Ett sådant vinstbelopp har vi aldrig varit i närheten av tidigare, konstaterar Bengt Björklund, som drivit butiken sedan 1986.

Tidigare rekord var en travvinst på några hundratusen.

- Svenska Spels utbud har vi inte haft så länge. Vi tog över rättigheten i november förra året efter Ica-butiken, som lade ned i Våmhus centrum i höstas.

Trots vinstsuget i butiken har det ännu inte blivit någon rusning av nya tippare. En person från Orsa tog vägen över Våmhus till jobbet i Mora för att redan under måndagen lämna in måltipslapp. Det lär dock dröja innan vinsten når upp till drygt sju miljoner då helgens toppvinst byggde på några veckors jackpott.

Tidningen försökte, via några av Våmhus nyckelpersoner, få in eventuella tips om namnet på någon vinnare.

Damfrissan Irene Larsson uppgav att vinsten endast var ett samtalsämnen bland många andra när hon gjorde vackra hårlockar på sina kunder under måndagen.

Nils Andersson, som driver handel i Bäck och håller i Våmhus fotbollslag, hade inte heller några stalltips om vinnaren.

Våmhus revydrottning, Mait Arkeberg, beklagade att inte vinsten kommit några veckor tidigare.

- Det hade suttit fint som ett nummer i senaste revyn med väntande töser som trånade efter nyrik ungkarl.

Revygänget har ändå haft klirr i revykassan med 13 utsålda föreställningar och en totalpublik på 2 600 besökare.

- Behållningen ska främst gå till bygdegården samt, förhoppningsvis, även till den nya hall för fotboll som Våmhus planerar att placera i en tom militärbarack på Björkavägen.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons