Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem bestämmer Gud eller prästen?

Annons

Präster i svenska kyrkan skriver i denna tidning att det inte är något fel att vara homosexuell och att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan.

Vad säger då Gud om detta.

Först kan vi konstatera att, "Varje bok i skriften är inspirerad av Gud och till nytta när man undervisar, vederlägger, vägleder och fostrar till ett rättfärdigt liv, så att den som tillhör Gud blir fri från sina brister och rustad för alla slags goda gärningar." (Paulus andra brev till Timotheos 3:16-17.)

Om äktenskapet uttalar sig Jesus: "Men vid skapelsen gjorde Gud dem till man och kvinna. Därför skall en man lämna sin far och mor för att leva med sin hustru, och de två skall bli ett. De är inte längre två utan ett." (Markus 10:6-8)

Om homosexualitet sägs i bland annat Paulus första brev till Timotheos 1:8-9: "Men vi vet att lagen är något gott, om man brukar den rätt och tänker på att den inte är till för rättfärdiga utan för dem som lever utan lag och ordning, för gudlösa och syndare, hädare och förnekare, för dem som bär hand på sin far eller mor, för dråpare, för otuktiga och män som ligger med män, för människorövare, lögnare och menedare och allt annat som strider mot den sunda läran."

Vem har rätt, prästerna eller Gud?

Medlem i svenska kyrkan,

tills vidare

Mer läsning

Annons