Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem är det som bryr sig om gamla och sjuka??

Annons

Doris Brodén påstår i en insändare i BT att socialdemokraterna satsar på vården av de gamla. Sanningen är ju en annan.

Det är ju bara att läsa innantill i socialstyrelsens rapport. Där står att det aldrig tidigare har lagts ner så många platser i särskilt boende som under den här mandatperioden.

Min kritik gäller att dessa neddragningar görs samtidigt som det står människor i kö som är i stort behov av en plats.

Ditt parti, Doris, har ju arbetat med att avveckla rehabplatser så att det inte finns någonstans att ta vägen när man blir utskriven från sjukhuset.

Människor skrivs ut från sjukhusvistelse när de är medicinskt färdigbehandlade. Många patienter, och då speciellt äldre, behöver någonstans att bo innan man är tillräckligt bra för att få flytta hem.

Några sådana platser existerar knappt utan de flesta skrivs ut och skickas hem. Hemma ska man få hjälp av hemtjänst.

Härom kvällen visade man i en nyhetsutsändning hur en gammal kvinna kände sig när hennes mycket sjuka sängliggande man skulle komma hem. Den kvinnan kände sig helt maktlös. Det var ingen som lyssnade på henne.

Vi är många som känner oss maktlösa med den politik som socialdemokraterna för, när det gäller vård och omsorg.

Ditt svammel om skattesänkningar visar bara att du är dåligt påläst. Om du Doris, läser moderaternas budgetförslag som vi lagt i riksdagen så skulle du veta att våra förslag till skattesänkningar är finansierade.

Moderaterna satsar dessutom tio miljarder mer än regeringen för att få en bättre välfärd i vård och omsorg. Vi vill satsa på en högre kvalitet och vi vill öppna upp för en större mångfald, vilket innebär valfrihet för brukaren. Vi har en politik där vi bryr oss om människor.

ULLA OLSSON (M)

Mer läsning

Annons