Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem är boven i skyltdramat

Annons

Svar till Tommy Andersson, 15 mars:

Tommy Andersson ondgör sig över Biografmuseets skylt och ärendets hantering. Att beslutet tagits i egen sak för någon är ju självklart, om man studerar beslutsprotokollet.

I Byggnadsnämndens protokoll, 2005-02-16, § 199, tas det beslut om en skyltpolicy där skylt ovan nock ej ska få förekomma.

I § 200 (direkt påföljande paragraf!), tas beslutet att ansökan från Folkets hus avslås, efter en något märklig votering, med § 199:s pricipbeslut som grund.

Principbeslutet har ej föregåtts av något samrådsmöte, vilket i sig är ett säreget och högst ovanligt arbetssätt som helt strider mot hur byggnadsnämnden ska agera och tidigare alltid agerat.

Efter överklagande kallas politiker, kommunala tjänstemän, byggnadsnämnd, kulutnämnd samt företagareföreningen till ett diskussionsmöte beträffande skyltning i kommunen.

Samtliga parter är helt överens om att det är bra för kommunen, ur bland annat marknadsmässig synvinkel, att ha attraktiva skyltningar, typ Biografmuseet. Oavsett om den har placering ovan nock.

Därefter går byggnadsnämnden hem och röstar (oenigt) om att avslå ansökan en gång till.

Tommy, du har nog missat något. Jag föreslår att du tar del av relaterade protokoll och ser hur voteringen gått till och vem som röstat vad, samt att du studerar bland annat Ica:s skylt och funderar lite över ditt inlägg.

HÅKAN GUSTAV

Mer läsning

Annons