Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vecka i kulturens tecken

Annons

Årets utställning har lockat 16 målare och hantverkare. De flesta har varit med förr men Marita Norgren från Degerfors och Hjördis Bäckström, Falun debuterar i det här sammanhanget. Marita härstammar från Hästkullen och Hjördis från Örskogen.

- Jag gick i skola i Kroktorp, berättar Hjördis. Hon var ung då hon lämnade finnmarken. Hjördis har varit frisör. Föräldrarhemmet finns kvar och som pensionär har hon tid att vistas där då andan faller på.

- Jag tycker om att sitta ute i naturen och skissa på målningarna och så fortsätter jag hemma, förklarar Hjördis, som redan under första timmen i söndags fick sälja en tavla.

Övriga utställare är Elisabet Palmberg, Siv Larsson, Solveig Granström, Karin Karlsson, Bengt Viberg, Anita Eriksson, Barbro Babsan Persson, Birger Eriksson, Elli Wäisänen, Anita Stridshammar, Therese Persson, Yvonne Söderman och Miriam Fleuren.

Holländskan Miriam Fleuren som tillbringar somrarna i gamla stationshuset i Sågen står i en klass för sig, hon är professionell konstnär och behandlar färg och ljus med stor skicklighet. Miriam målar oftast kvinnor, blommor och fåglar, ofta tillsammans. Nu visar hon bland annat en fin liten tavla på två gråsparvar vid en kaffekopp och en målning på en kvinna med en spillkråka i famnen.

- Spillkråkan har hackat hål på vårat hus, jag ville ge uttryck för mina känslor för den, berättar Miriam. Kvinnan på tavlan tittar milt på den stora svarta hackspetten som hon håller i händerna, så Miriam var tydligen inte alltför upprörd.

Utställningen visas till den 18 augusti.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons