Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vecka 6 blev sexvecka

Annons

- Idén har vi lånat från ungdomsgården Björklunds hage i Bromma som vi haft en hel del utbyte med tidigare, och jag hoppas att vi kan göra det här med sexvecka under vecka 6 till en tradition, säger Erika Håll som är en av gårdens ledare.

Under måndagen besöktes gården av Annelie Wahlström som berättade om piercing och de risker som det kan föra med sig.

Hon arbetar själv som tandhygienist och har på nära håll fått se vad som kan hända med piercing i och kring munnen.

Hon har även satt sig in i problematiken kring piercing i de mer intima kroppsdelarna, något som blir allt mer vanligt och som även kryper ner i åldrarna.

- Det var en jättebra föreläsning som nog fick många att tänka efter en extra gång innan de piercar sig, säger en av tjejerna vid ungdomsgården.

Killar och tjejer har även haft en varsin temakväll då de fått träffa Malin och Christina som arbetar vid ungdomsmottagningen.

- Vi började med att visa en novellfilm som handlar om sådant som rör sexdebuten, de första kontakterna med alkohol och annat som finns i vardagen för ungdomar i de här åldrarna, säger Malin Jonsson, kurator vid ungdomsmottagningen.

Ungdomarna fick därefter skriva ned sina frågor anonymt på lappar, frågor som Christina och Malin sedan svarade på.

- De flesta har mycket lättare för att fråga om de får vara anonyma, berättar Malin.

Värderingar var onsdagens tema då killar och tjejer fick skriva ned hur de trodde att de uppfattades av varandra.

Tjejer och killar fick även skriva ned hur de vill att det motsvarande könet ska vara, något som säkert gav en och annan en tankeställare. Kanske är det inte den stentuffa attityden som alltid går hem bäst?

- Det som jag tycker har varit den största överraskningen är att även killarna har tagit det här seriöst och verkligen varit intresserade, säger Erika Håll.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons