Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VDM Symphonic Band på Englandsturné

Annons

Söndag. Med humöret på topp och nerverna på helspänn klev 40 glada själar på den buss som skulle ta dem till Västerås flygplats.

På eftermiddagen den 28 april klev VDM Symphonic Band av planet från Västerås och in i den värld där de närmaste dagarna skulle tillbringas.

Bussresan från flygplatsen och till stället där boendet och de flesta spelningarna skulle äga rum tog cirka 5,5 timmar.

Väl framme i den mysiga lilla staden Scarborough var det inpackning av instrument och något lätt att äta som gällde innan den länge efterlängtade nattsömnen.

Måndag. Regn, regn, regn. Ja ungefär så kan man sammanfatta den första morgonen i England.

Efter frukosten promenerade hela skaran ned till centrum av Scarborough där den första spelningen skulle ha ägt rum, men den ställdes in på grund av regnet. Det blev en dag, fri till att bekanta sig med staden. Regnet upphörde dock lite senare och en guidad vandring i Scarborough Castle kunde genomföras.

En fin kväll följde med fria aktiviteter.

Tisdag. Väl framme i York besöktes den otroligt vackra katedralen York Minster. En kort guidad tur i York följde och en ännu kortare tur med shopping följde innan det var dags för ännu ett konsertförsök.

Skulle det gå bättre denna gång?

Lådor och instrument bars ur bussen och plockades upp på Coppergate Centre. Väl klara för konsertstart överraskades orkestern av regnet och fick söka regnskydd under ett tak i väntan på att regnet skulle upphöra.

Till slut klarnade dock himlen en aning och konserten kunde genomföras. Orkestern kunde konstatera att låtarna som gjorts kända av gruppen ABBA var väldigt populära hos engelsmännen.

Efter en gemensam middag på pensionat Brentwood väntade en spökvandring där ett "spöke" ledde runt orkestern över kyrkogårdar och slottsruiner.

Onsdag. På förmiddagen genomfördes den spelning som blev inställd tidigare under veckan. Den liksom spelningen i York uppskattades av folket på gatorna.

På kvällen var det konsert på Scarborough Grand Hotel som stod på schemat och hotellet var en mäktig syn att se på där det tornade upp sig vid havet.

Torsdag. Utflykter till Robin Hood´s Bay och Whitby stod på schemat. Staden Whitby kanske inte är så välkänd utåt, men staden rymmer något som inte går av för hackor. På en kyrkogård i Whitby finns nämligen självaste Draculas grav och det var i Whitbys hamn som han landsteg när han först kom till England.

Efter spelningen i Whitbys hamn bar det av till Eden Camp, ett museum från andra världskriget. Sedan åkte bussen tillbaka till Scarborough och ännu en vacker kväll.

Fredag. Är nog den dag som alla minns med fasa klockan 04.30 var det utcheckning från pensionatet och strax därefter gick bussen till flygplatsen. Efter en lång bussresa och en flygresa på två timmar kunde äntligen Västerås skymtas vid 15.30 på eftermiddagen. Det var ett betydligt mycket tröttare gäng, men minst lika glatt gäng som kom hem igen och kunde sammanfatta resan med att det hade varit kul, men att den engelska maten var inte den bästa.

EMMA ERIXON

Mer läsning

Annons