Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vd villig att lyssna på förslaget

Annons

Ramström säger att kan inte kan förstå kritiken från Ludvikapersonalen om att de blir utnyttjade när de inte får besked om när fabriken stängs, samtidigt som de ska lära upp andra.

- Det är ett underligt sätt att uttrycka sig. Men det pågår en upplärningsprocess och det tar en tid för dem som ska ta över. Att flytta över kunnande och ritningsunderlag är inte alldeles enkelt.

I våras skulle fabriken vara stängd till årsskiftet, men nu när den enklare ångturbinproduktionen avvecklats finns inget slutdatum.

- Vi har inte beslutat när vi stänger. Vi har sagt någon gång vintern/våren men vi har aldrig gett ett slutdatum. Det beror på att vi visste att det inte var alldeles enkelt.

Sören Ramström vill inte kommentera utsagan från de anställda i Ludvika om att Lincolnfabriken bara klarat av att tillverka en skovel av den tuffaste typen inom de kvalitetsgränser som gäller.

- Jag ger mig inte in i en diskussion om vem som klarar vad. Det finns många parter inblandade och många olika typer av skovlar så jag vill inte här och nu säga vilka tillverkare som är kvalificerade att tillverka olika typer av skovlar.

- Processen går framåt och teknologiöverföringen kommer att fungera, men kanske inte omgående bums.

Ramström säger att det var en nyhet för honom att de anställda och fabriksledningen i Ludvika vill ta över och fortsätta som oberoende leverantör till Siemens.

Tror du på idén att de anställda tar över med Babsgrupperna?

- Det har jag inte hört talas om och vågar inte säga något om, säger Ramström som dock lovar att lyssna på förslaget.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons