Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vd:n skrev tröstande brev

Annons

Samtidigt öser han beundran över personalens tolerans och som han uttrycker det, jädra anamma.

Björk och hans kolleger i arbetsgruppen är fulla av beundran över personalens reaktioner efter nedläggningsbeskedet samt sättet personalen har slutfört sina uppdrag vid fabriken.

- Med ansvarskänsla och gott mod har ni jobbat på under denna svåra tid med en spirande optimism om att det kommer att lösa sig för var och en, säger Lennart Björk i brevet.

Åtta månader efter köpet meddelade Årevall att fabriken i Insjön läggs ned och att verksamheten koncentreras till Värnamo.

- Man blir fundersam i efterskott, säger förre fackordförande vid Årevall, Maria Persson, som bara för någon månad sedan fick jobb på ett annat företag i Insjön.

Med facit i hand, fortsätter hon. Förmodligen hade Årevall en nedläggning som alternativ redan från början.

- Själva säger de att fastighet och maskiner var i så dåligt skick att det hade blivit för dyrt att reparera. Borde de inte ha förstått det från början?

Får det gå till på det här viset?

- De får göra som de vill, säger Maria Persson.

Besvikelsen var stor bland de anställda. Samtidigt hade de haft känslan i flera år att FM Mattsson Plasts ledning varit svag. Personalen har känt osäkerheten.

Maria Persson tycker det är bra gjort av Lennart Björk att publicera det öppna brevet.

- Det är ingen rolig situation att lägga ned ett företag, säger Björk. Personalen har tagit det bra.

Visste ni om nedläggningen redan innan ni köpte FM Mattsson Plast AB?

- Vi provade olika alternativ och klargjorde redan från början att delar av verksamheten skulle flytta till Värnamo. Sedan visade det sig att vi inte kunde producera med lönsamhet på två ställen.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons