Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VB-energi har "lågpris" just nu

Annons

- Vi ligger still och har inte gjort någon justering på tre veckor. På marknaden har det varit både upp- och nedgångar. Senast så skapade Norges räntejustering ganska stora variationer på elbörsen.

- I måndags var det en kraftig uppgång på börsen och sedan sjönk priset igen så vi försöker hålla ut, säger Gustavsson.

VB-energis fastpris under tre år på 30,9 öre kilowattimmen är ett bra pris. Enligt konsumentverkets prisjämförelse är det det femte förmånligaste treårsavtalet i landet just nu.

- Jag tror att Lycksele är billigast, de har ett pris som för konsumenten är runt tio kronor bättre i månaden. I den här branschen måste man ha tur. Om vi i somras köpt in kraften så hade vårt pris i dag varit helt annat. Vi ligger nu på det lägsta pris vi haft under året, säger Gustavsson.

Han hoppas att kunna hålla fast vid årslägstapriset men det förutsätter att regnet fortsätter och att det inte fryser på och hindrar påfyllningen av vattenmagasinen.

- För ett år sedan såg det helt annorlunda ut, vattenmagasinen var nästan tömda. Trots det var det långa terminspriset sju öre lägre då än vad det var i maj i år, säger Gustafson.

VB-energis rörliga elpris utan avtal ligger i dag på 39,7 öre. Summan ligger i mitten av vad svenska kraftbolag tar just nu.

Priset är långt från elprischocken för ett par år sedan då VB sålde el för 79 öre och köpte in den för över en krona och inte hann justera priset i takt med marknadens svängningar.

Elprishöjningar sker med 15 dagars varsel.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons