Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växande brottslighet skapar oro

Annons

Brottsofferjourens medlemmar i Mora, Orsa och Älvdalen är oroade över det ökade antalet narkotikabrott och den ökade kriminaliteten i Ovansiljansområdet.

"Brottssituationen, samt indragning av polisiära resurser tenderar att bli en ond cirkel med ökad otrygghet. Detta drabbar i slutändan den enskilda människan, det vill säga brottsoffren", säger styrelsen för brottsofferjouren i ett uttalande.

Styrelsen betraktar dagens situation som "synnerligen allvarlig", och hävdar att "ansvariga politiker bör beakta problematiken när beslut fattas".

Enligt brottsofferjourens sekreterare, Helmer Nilsson, har ett 60-tal personer sökt kontakt med brottsofferjouren, som har cirka 20 aktiva stödpersoner.

- Misshandel och hot är de vanligaste brotten. Stölder och inbrott som görs för att finansiera knarkinköpen ökar. Vi bistår med råd och hjälp vid rättegångar, med vittnesstöd och målsägarstöd. Erfarenheten är att det blir en bättre rättegång om vi finns med, säger Helmer Nilsson.

I styrelsen för brottsofferjouren ingår Ann-Charlott Schuber, ordförande, Terje Andersson, Anita del Nero, Olle Holknekt, Lisbeth Bergman och Helmer Nilsson.

Inbrott hos

sjuksköterskor

MORA. Natten mellan tisdag och onsdag har någon eller några krossat en ruta till sjuksköterskeexpeditionen vid Morkarlbyhöjdens skola. Tjuven eller tjuvarna har därefter tillgripit en bärbar dator, en 15 tums monitor, tangentbord och en laddningsadapter. Monitorn, tangentbordet och adaptern har återfunnits i skogsområdet bredvid skolan men den bärbara datorn är ännu försvunnen.

Pojkarna

fick böter

MORA. Två pojkar fick på tisdagen böter efter att de skjutsat varandra på cykel utanför polisstationen i Mora.

Mer läsning

Annons