Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattnäs förskola nystartar i augusti

Annons

Det är Malin Larsson, ordförande i Föräldrakooperativet Vattnäs förskola ekonomisk förening, som blickar framåt, samtidigt som hon redogör för det aktuella läget.

- Personal är anställd i form av föreståndare, kokerska och två barnskötare, summa fyra personer som samtliga rekryterats från andra håll än Vattnäs by, säger Malin.

Dagisverksamheten erbjuder 18 platser och 16 barn finns för närvarande anmälda. Samtliga ett till fem år gamla. Det är med andra ord två platser lediga.

Det är i huvudsak barn från Vattnäs, men Hindriksheden och Broåkern bidrar också med några i barnaskaran.

Medan politikerna dribblade om ifall Vattnäs skola skulle byggas om till gruppboende eller inte passade kommunen på att riva ut inventarier i det tidigare kommunala dagiset. Där försvann bland annat spis, diskmaskin, torkskåp och frysbox.

- Nu har kommunen lovat att vi får hämta ut nya vitvaror för 25 000 kronor och lotsa debiteringen dit. Det är vi tacksamma för.

Kooperativet har fått 100 000 kronor i EU-bidrag, så kallade byutvecklingspengar, för investeringar.

Det finns planer på att byta ut den dyra oljeanläggningen och ersätta den med bergvärme. Förvisso en stor initialkostnad, men eftersom skolhuset kostar 60 000 kronor om året att värma upp med olja är det en investering som betalar sig på sikt, resonerar kooperativet.

Malin Larsson berättar vidare att det ska göras en översyn av lekplatsen och utrustningen utanför skolhuset så att allt följer gällande direktiv.

- Det är viktigt att allt är okej, ty även om någon gör sig illa på tid när vår verksamhet är stängd är det fastighetsägaren som görs ansvarig. Med andra ord föräldrakooperativet.

Redan den 1 juli kommer det att ske en mjukstart med föräldrainsatser.

- Under juli månad har de flesta semester, men inom kooperativet tycker vi det känns bra att mjukstarta och stämma av inför den riktiga premiären, summerar Malin Larsson.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons