Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattensanering pågår

Annons

Den i julas sönderfrysta vattenledningen ställde till det ordentligt i Myrbackahallen. Uppskattningsvis 130 kubikmeter vatten vållar en hel del elände om man häller ut det i cirka 750 kvadratmeter sporthall med angränsande lokalytor. Vattnet slank ner till de olika golvlagren - nya mattan, spånplattor, gamla mattan, specialbrädgolvet och isolering - och fann sig väl till rätta på betongbotten, därifrån fuktande överliggande lager. De översta lagren har inte vattenskadats i någon större omfattning men för att komma åt skvalpet längst ner - och då framförallt den helt genomsura isoleringen - så måste allt rivas undan. Byggfolket har haft en hel del att stå i när det gäller utrivningsarbetet men börjar se slutet på åtminstone det momentet.

- Vi räknar med att det i slutet av nästa vecka ska vara helt utrivet, berättar Andreas Munters på lokala företaget Munters bygg AB.

Golvrivningen har i stort sett gått till så att de olika skikten skalas bort i tur och ordning. Det underlättar fortsatt hantering eftersom de olika materialen källsorteras och återvinns, bränns eller deponeras, beroende på vilken typ det rör sig om.

Transport och deponi av avfall är för övrigt en stor kostnadspost. Men här har bygget fått en viss "hjälp" med avfallshanteringen. Containern med träavfall länsas med jämna mellanrum av okända nattliga besökare och en inte alltför vågad gissning är att valda delar av Myrbackahallens trägolv slutar som vedpannebränsle.

När rivningsarbetet är avklarat kommer nästa moment - att bygga nytt golv - att läggas ut på anbud.

Arbetet går alltså enligt planerna men det har visat sig att vattnet drabbat större del än väntat.

- Skadorna var mer omfattande än vi från början räknade med, konstaterar Henrik Syrjälä, kommunens fastighetsingenjör.

Torktiden blir därför längre men det kommer inte att rucka på planeringen att sporthallen ånyo kan tas i bruk fullt ut till höstterminens start.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons