Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenrör kan ha orsakat skidolycka

Annons

I går hörde ytterligare ett ögonvittne av sig till tidningen och bekräftade att vattenröret kan vara orsak till olyckan.

- Jag satt i liften och såg att pojken låg livlös invid vatten-röret, säger ögonvittnet.

I går kunde tidningen berätta att två andra ögonvittnen, elever vid Gylleskolan, sett olyckan.

De menar att anläggningens vattenrör kan vara orsaken till den svåra olyckan.

Det var elevernas far som kontaktade tidningen och berättade vad barnen sett. Det här innebär att det finns minst tre ögonvittnen till olyckan som har samstämmiga uppgifter.

Det här strider helt mot de knapphändiga uppgifter om olyckan som Bo Funcke lämnade vid fredagens presskonferens. Där sade Funcke exempelvis att elvaåringen inte hade några synliga skador.

Det påståendet avfärdades helt av arbetsmiljöinspektionens Mats Jansson, Falun, som berättade för tidningen igår att elvaåringen hade skador i huvudet.

Vid fredagens presskonferens svarade Funcke nej på frågan om det fanns stenar eller annat synligt vid olycksplatsen som kunde ha skadat pojken.

Då ville Bo Funcke överhuvudtaget inte berätta i vilken backe olyckan hänt.

Nu pekar mycket på att det var Funckes egen vattenanläggning som kan ha skadat pojken. De grova vattenrören ligger näm-ligen helt oskyddade och är en fara för skidåkare som hamnar utanför pisten.

Tidningens ögonvittnen har dessutom berättat att elvaåringen åkte över en iskant och föll med kroppen bakåt sittande på skidorna.

I går träffade Ingrid Wiberg och dennes enhetschef kommunledningen för att berätta om det inträffade.

Efter mötet förklarar kommunalrådet Peter Hultqvist, s, att han har fullt förtroende för Ingrid Wiberg och de regler hon har följt.

Wiberg polisanmälde inte olyckan utan väntade i tre dagar innan hon tog kontakt med arbetsmiljöinspektionen.

I förrgår polisanmälde den skadade pojkens far Romme Alpin för att ha orsakat sonen kroppsskada. I går stod det också klart att förundersökningen fortgår med åklagarens goda minne.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons