Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenattack mot Fredrik Reinfeldt

Annons

Statsminister Fredrik Reinfeldt utsattes för en attack vid en biopremiär på tisdagskvällen, skriver Expressens nätupplaga. En person som arbetar för SVT sprutade vatten i ansiktet på statsministern när han anlände med sina två söner.

Attacken skedde på premiären av storfilmen Pirates of the Carribean på biografen Rigoletto i centrala Stockholm.

Vattenattacken utfördes av en medarbetare från produktionsbolaget Strix som på uppdrag av SVT arbetar med en ny humorserie. Efter en förlaga från brittiska tv-kanalen Channel 4 går programmet ut på att utsätta kända personer för något obehagligt och sedan intervjua dem om hur det kändes.

Enligt SVT:s kommunikationsdirektör Helga Baagøe tillfrågas de som utsatts alltid efteråt om de godkänner att inslaget sänds i tv.

När statsministern anlände till foajén slog reportern till och sprutade vatten ur en fejkad mikrofon.

Även artisterna Carola Häggkvist och Markoolio blev attackerade av tv-teamet.

Statsministern lämnade biografen med sin familj efter föreställningen och var sedan inte tillgänglig för en kommentar om händelsen.

Reinfeldt är inte den första svenska makthavare som utsatts för handgripliga skämt av det här slaget. Tidigare har både dåvarande finansministern Bosse Ringholm och kung Carl|XVI Gustaf fått varsin tårta i ansiktet. Dåvarande statsministern Carl Bildt fick 1993 en matlåda kastad i huvudet av en berusad man på en restaurang i Stockholm. Livvakterna hann inte ingripa.

TT

Mer läsning

Annons