Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vassbos framtid tar äventyrlig form

Annons

Vassbo ligger bra till, mellan två kommuner med cirka 100 000 invånare. I mitten av 90-talet fanns det stora planer på ett naturresurscentrum, som det aldrig blev någon riktig fart på.

Sedan en tid driver Jan-Eric Hammar hotellet och restaurangen. Nu har han också fått tillstånd att ordna en campingplats med plats för 30 husvagnar. Dessutom blir det blir en ramp och en brygga som ger rullstolsbundna möjlighet att fiska på ett nytt sätt. Redan den 1 juli räknar han med att ha verksamheten i gång.

Joakim Mattsson ska också söka bygglov i Vassbo.

- Jag är lite sen med att fylla i blanketter, men jag ska skicka in dem i dagarna, säger han.

Han är från Slaggen i Aspeboda och driver sedan sex år Berguven aktiviteter. Redan nu samarbetar han med krögare Hammar, men nu vill Mattsson också utöka verksamheten.

Han siktar på att arrendera skogen ner mot Lilla Aspan och golfbanan. Där vill han bygga en kåta och en liten servering, en bastu med badtunna och en brygga. Dessutom ska det bli en äventyrsbana för folk som söker hissnande upplevelser på hög höjd.

- Vi vill gärna ha många aktörer här ute, som stöttar varandra, säger Peter Sundström som sedan ett år driver butiken Dala fritid i naturskolans gamla lokaler. Han äger butiken tillsammans med Mikael Eriksson och säljer allt från sadlar till kajaker.

I sommar saknar han framför allt två saker. Ett kafé behövs för att folk ska åka ut. Det fanns ett kopplat till handelsträdgården, men den står just nu tom och fastighetsägaren Jerntorget annonserar efter intresserad arrendator. Det andra som saknas är skyltar. Samtidigt som kommunens folk är väldigt glada över att det händer saker på Vassbo, så sätter Vägverkets skyltregler käppar i hjulen. Vägvisare behövs för att folk ska hitta till Vassbo.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons