Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Väsmanspåret" är ointressant

Annons

Det så kallade Väsmanspåret i utredningen av tonårsflickan Malin Eriksson-Dahls försvinnande är inte längre intressant för Ludvikakriminalen. Polisen slår fast att flickan inte var med när 45-åringen, i media kallad bilmannen, stal en motorbåt och körde över sjön till centrala Ludvika.

Detta med anledning av att det spekuleras friskt bland allmänheten om att den försvunna kan finnas på sjöbottnen. Rykten om den aktuella båtturen har kommit i omlopp på stan.

- Det finns inget som säger att den saknade var med i båten, säger kriminalinspektör Torsten Amnå som leder utredningsarbetet tillsammans med kollegan Stig Eriksson under semesterperioden.

Dessutom styrker vittnesuppgifter "bilmannens" egen berättelse om hur han den 7 juni stal en båt bara för att kunna ta sig in till centrala Ludvika. Speciellt värdefullt i sammanhanget är det vittne som säger sig ha sett när mannen stal båten och gav sig iväg.

- Vittnet som såg det hela är helt säker på att mannen var ensam i båten när den lade ut från Mässanlandet, fortsätter Amnå.

För övrigt meddelar han att utredningen är fortsatt förutsättningslös och att polisen fortsätter att bearbeta olika tips.

- Vi har talat med åtskilliga men det är ingen som har fått några livstecken från flickan under de snart två månader som har gått sedan hon försvann. Därmed pekar det mesta mot att hon inte längre är i livet, slutar kriminalinspektören.

Mer läsning

Annons