Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väsman Invest tror på en resursbank

Annons

Bakgrunden till hela idén kom när Kjell Nyquist tänkte på allt prat om 40-talisterna som ska gå i pension.

- Ena stunden är de för många och i nästa pratas det om att det kommer att bli brist när vi går hem. En del kanske inte ens vill bli heltidspensionärer.

I 55-årsåldern börjar säkert många fundera över sin framtid, om och när de vill gå i pension, tror Kjell Nyquist.

- Idén är att de här människorna som har kunskap och tid över kanske kan hjälpa andra, eller ha kontakt med sitt gamla liv, på det här sättet, säger Kjell Nyquist.

Där föddes alltså idén till en kunskapsbank där deltagarna rycker ut för att hjälpa företag som under en kortare tid behöver lite hjälp.

- Det handlar inte om någon lång tid utan kanske i en situation när företagaren inte kan åka på kurs eller vara hemma för att arbetsbördan är för stor.

Om företagaren senare upptäcker att det faktiskt krävs fler och att det bär sig så är det inte deltagaren från "banken" som är av intresse utan en yngre förmåga som får en fast tjänst.

Tiden för intresseanmälan går ut först den 15 november men redan har ett 30-tal personer hört av sig.

- Det är inte bara från Ludvika eller Dalarna. Den äldsta är en kvinna på 71 år, berättar Nyquist som är glatt överraskad av intresset.

När tidsfristen gått ut kommer alla anmälningar att tittas igenom och därefter kommer beslut om hur verksamheten ska fortsätta och hur den ska marknadsföras gentemot företagen.

- Man måste se regionalt, inte bara lokalt, på det här, påpekar Nyquist.

Det hela är tänkt att skötas genom att ett bolag skapas där deltagarna blir projektanställda. Dessa blir i sin tur uthyrda som konsulter till de företag som behöver en hjälpande hand.

INGELA HALLGREN

Mer läsning

Annons