Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vasaloppsstarten" invigdes

Annons

Redan 1995 byggdes "Vasaloppsstarten" som byggnaden döpts till. Där har det varit både caféverksamhet men också starthus för Vasaloppet. För ett år sedan flyttade Sälens IF ner sin kansliverksamhet från Tjärnheden och har sedan dess hållit till i "Vasaloppsstarten".

- Det har varit ett mycket lyckat val. Här vid starten är vi mera lättillgängliga och vi får också massor av besök av folk som är intresserade av Vasaloppet, säger kanslichefen Tommy Höglund som tillsammans med medarbetarna Linda Johansson och Maria Lundin sköter kansliverksamheten.

- Vi har också haft servering vid sidan om och det har fungerat bra, säger Tommy Höglund.

Tidigare försökte man att driva caféverksamhet under vissa tider men det gick inte ekonomiskt.

- Det är lättare nu när vi ändock finns på plats, säger Tommy Höglund som är glad att man äntligen invigt de nya lokalerna.

Det skulle ha skett tidigare men en vattenskada i samband med Vasaloppet gjorde att man fick bryta upp golvet och lägga in ett nytt golv.

"Vasaloppsstarten" är uppförd i två plan och är 350 kvadratmeter och det ligger i hjärtat av startplatsen för Vasaloppet i Berga by i Transtrand. När huset byggdes hade Transtrands besparingsskog skänkt timret och Bengt Svensson ansvarade för att byggnaden kom upp. Det här har visat sig vara en riktig satsning för framtiden.

I samband med att man hade öppet hus hade det ordnats en del aktiviteter och tävlingar och man tog också första steget till att bilda en motionssektion inom Sälens IF.

- Det är inne med motion och jag tror att en sådan verksamhet kommer att bli mycket betydelsefull för framtiden för Sälens IF, säger Tommy Höglund.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons