Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasaloppet under lupp

Annons

Enligt uppgift hotas Vasaloppet av miljoner i skattekrav. Moms, arbetsgivaravgifter och reklamskatt har kunnat undanhållas från Vasaloppets sida genom att aktiebolag och föreningar blandats för att utnyttja skattereglernas kryphål.

För tre veckor sedan fick skattehandläggare Göran Albinsson i Mora besked från sin arbetsgivare att han måste avsäga sig alla uppdrag inom IFK Mora och Vasaloppet.

- Jag har jobbat under tio år inom IFK Moras idrottsallians och detta med arbetsgivarens goda minne. Nu har tydligen detta ideella arbete för idrottsalliansen omvärderats av arbetsgivaren på grund av pågående revision och jag har fått beskedet att det kan betraktas som förtroendeskadlig bisyssla, säger Göran Albinsson på söndagen.

Han säger att han varken kan eller vill närmare gå in på vad revisionen handlar om. Albinsson konstaterar bara att det inte är ovanligt att man har olika uppfattningar i skattefrågor.

Vasaloppets vd, Mats Budh, kommenterade på söndagen uppgifterna om skatterevisionen så här.

- Vi har absolut inte medvetet försökt dölja någonting och det är jag också säker på att pågående granskning kommer att utvisa.

- Nu måste vi först se till att slutföra pågående vasaloppsarrangemang, men vi kommer inom några dagar att mera grundligt bemöta de osakliga uppgifter som spridits om Vasaloppet, deklarerade Budh från målområdet i Mora.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons