Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasaloppet större än någonsin - men färre antal poliser

Annons

42 000 skidåkare deltar i de olika vasaloppsarrangemangen. Vasaloppsveckan har aldrig varit större.

Däremot krymper poliskommenderingen och större delen av veckan får Morapolisen klara ordningshållningen med befintliga resurser.

- Vi försöker samplanera det här med manskapet i Malung och Älvdalen och räknar med att det ska gå bra, säger Jan-Erik Skarp, ansvarig för poliskommenderingen.

Han tillägger att all personal inom polisområdet kommer att behövas den närmaste tiden och därför är det få eller ingen som kan påräkna att få vara ledig de närmaste två helgerna.

- Den tiden då poliser stod och dirigerade trafik in på parkeringsytor är definitivt förbi och därmed också behovet av de förstärkningar vi en gång hade i samband med Vasaloppet. Men även i år kommer trafikavdelningen i Falun att finnas här med tio man, i synnerhet i samband med Vasaloppet då vi även får hit en polishelikopter.

- Till detta får vi som vanligt hjälp av en militärpluton med cirka 30 man som hjälper till med bland annat trafikdirigering, säger Jan-Erik Skarp.

- Sammantaget tror jag vi har tillräckliga resurser för att klara våra uppgifter och den bedömningen gör jag med erfarenhet av hur de varit under de senaste åren.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons