Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasaloppet i skolbänk

Annons

Vasaloppet har 20 anställda och när personalansvariga Inger Löfgren fick ögonen på EU:s program "Växtkraft Mål 3" kläckte hon idén att hela Vasaloppet skulle sätta sig på skolbänken.

Det här EU-programmet riktar sig enbart till mindre företag inom området och även om Vasaloppet i år samlade 40 000 skidåkare räknas Vasaloppet som ett mindre företag.

Alla anställda där var med på noterna om att börja plugga och offerter inhämtades från utbildningsanordnare.

Siljansutbildarna fick uppdraget att ordna 70-80 procent av totala kursutbudet och en del av skolningen kan meddelas i Vasaloppets egna lokaler.

Inger Löfgren berättar att det gjordes en analys av personalens kunskapsbehov inom respektive område och på basis av den analysen upprättades individuella studieplaner för var och en.

Även vd Mats Budh och generalsekreteraren Rolf Hammar ingår i studiekullen och utbildningskomplexet är inte avslutat förrän under hösten 2003. Här ingår då även svetskurs för vaktmästarna för att ta ett exempel som på sikt hjälper Vasaloppet spara pengar.

Totala studieprogrammet för Vasaloppet kostar 738 000 kronor. Det kan utföras under arbetstid och finansieras även med medel från Europeiska Socialfonden.

Karin Sahlberg vid Siljansutbildarna AB hoppas Vasaloppets initiativ kan sporra andra föreningar och företag att se kompetensutveckling som en stor möjlighet till tillväxt, både för egen del och för hela området man verkar inom.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons